Mijn persoonlijk verhaal

Na een lange weg waarbij ik al lang weer lach en ademhaal is er nu ook ruimte en kracht een laatste stap te zetten voor al die anderen. Zelf heb ik een aantal jaar geleden de diagnose PTSS gekregen, wat het precies in hield wist ik toen nog niet maar ik was al lang blij dat mijn klachten een naam had. Ik had het toen zo lastig met mezelf dat ik me niet heb beseft wat mijn gedrag voor invloed op mijn omgeving zou hebben. Ik was emotioneel nog maar moeilijk benaderbaar en creëerde afstand tussen mij en mijn meest dierbare, niet omdat ik dat wilde maar omdat ik niet anders kon toen.

Een paar jaar geleden kwam ik in een situatie terecht waardoor ik mij besefte dat het echt tijd was om aan mezelf te gaan werken. Ik kwam terecht bij een geweldige therapeute en van haar leerde ik hoe ik mijn emoties moest reguleren. Maar ook leerde ik dat niet alleen ik last van mijn psychische aandoening had maar mijn omgeving misschien nog wel meer. Als er betere voorlichting, meer begeleiding voor de omgeving was, had er misschien meer begrip naar elkaar toe geweest en niet tot de verwijdering geleid die er nu is. Mijn PTSS heeft veel verdriet veroorzaakt.

Een psychische aandoening of stoornis heb je dus nooit alleen maar vaak wordt de omgeving hier in vergeten en ik denk dat het belangrijk is om daar verandering in te brengen en hoop via deze documentaire een begin te kunnen maken. En daarbij heb ik jullie hulp nodig! Neem gauw een kijkje op onze doneerpagina op Voor de kunsthttps://www.voordekunst.nl/projecten/6584-maar-hoe-dan-1

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Maar hoe dan?! #mhd

/maar_hoe_dan

 • Het begin is er, de eerste drie donaties zijn een feit waarvoor onze dank 🙏🏼 en ook op social media is het begin er. Maar we zijn er nog lang niet, er moet nog veel gebeuren willen we deze documentaire kunnen maken en daar hebben we uw hulp bij nodig!! donaties maar ook het delen en liken van onze pagina worden wij zeer blij van. Wist u dat als U doneert en het ons niet lukt het streefbedrag bij elkaar te funden, u uw donatie weer terugkrijgt #maarhoedan #voordekunst #crowdfunding #donaties #documentaire
 • Na veel voorbereiding en heel veel gesprekken worden nu de eerste concrete stappen gezet waarmee ons project ook echt vorm krijgt. Onwijs leuk en ook best spannend. Ook online zijn we er bijna helemaal klaar voor. #nogevengeduldaub #mhd #documentaire #stillepijnaandezijlijn www.maarhoedan.info
 • De eerste beelden voor onze voordekunst oproepvideo #dinges worden aandachtig teruggekeken. #mhd #psychologie #stillepijnaandezijlijn #documentaire #voordekunst

/maarhoedan.info

Maar hoe dan?!

Social #mhd

Met dank aan

 • Het Dolhuys Haarlem
  museum voor de psychiatrie
 • Remco Rhee Producties
 • Stef Bos
 • drs. E. op den Kamp
 • dr. J. de Wijs
 • Yvonne & Pieter
 • Daniella van Someren